Valikko Sulje

Sokerointi ja vahaus

Sokerointi

Sokerointi on ihokarvojen poistoa lämpimän sokerimassan avulla. Iho puhdistetaan, sokeroidaan ja kosteutetaan. Sokeri viedään iholle vastakarvaan ja poistetaan kiskaisemalla myötäkarvaan. Ihon kosteutus on tärkeää myös kotona, sillä sokerointi kuorii tehokkaasti kuolleen pintasolukon ihon pinnalta.

Myötäkarvaan poistaminen on karvatupelle ja iholle hellävaraista, eivätkä karvat katkeile sokeroinnissa. Sokerointi sopii etenkin herkimmille alueille ja herkälle iholle, kuten kasvoille, kainaloille ja intiimialueelle.

Säännöllinen sokerointi heikentää karvan kasvua ja pitää ei-toivotut karvat pidempään poissa.

Sokeri on 100% luomua ja ei sisällä allergisoivia kemikaaleja tai säilöntäaineita

Vahaus

Vahauksessa iholle levitetään vahaa, joka tarttuu tiukasti karvoihin. Iho puhdistetaan, vahataan sekä kosteutetaan. Vaha levitetään karvojen kasvusuunnan mukaisesti, jonka jälkeen vahan päälle asetetaan kuitukankainen liuska, joka irrotetaan ripeällä liikkeellä vastakarvaan. 

Vahaus on nopea ja tehokas tapa poistaa ei-toivottuja ihokarvoja. Säännöllinen vahaus heikentää karvan kasvua ja pitää ei-toivotut karvat pidempään poissa.

Ennen karvojenpoistoa:

Kuori sokeroitava alue huolellisesti muutama päivää ennen hoitoa, ihokarva irtoaa helpommin.

Ei paksuja kosteusvoiteita sokeroitavalle alueelle ennen hoitoa.

Poistettavan ihokarvan tulee olla vähintään 0.5 – 3 cm pitkä. Liian lyhyt ihokarva ei irtoa.

Tarkista että ihosi on ehjä (ei haavoja, mustelmia, uusia arpia, suonikohjuja)

Este sokeroinnille: Ihosairauksia hoitoalueella (akne, ruusufinni, psoriasis, atooppinen ihottuma, nummulaariekseema, nokkosrokko ja syylät, suonikohjut, auringonpolttama iho, uudet arvet, erikoishoidot (Retin-A, Retinol-hoito, voimakkaat kuorinnat esim. mikrohionta, Roaccutan-kuuri).

Kotihoito-ohjeet karvanpoiston jälkeen:

Vältä hikoilua seuraavaan 24 tuntiin

Vältä deodorantin käyttöä 24 tuntiin (kainaloiden karvojenpoisto)

Vältä tukkivia voiteita kasvoissa 24 tuntiin

Ei aurinkoa tai solariumia sokeroidulle ihoalueelle seuraavan 3 päivän aikana.


Kuori ja kosteuta sokeroitua ihoa säännöllisesti hoidon jälkeen. Näin estämme sisäänpäin kasvavien karvojen syntymistä sekä karvatupentulehduksia